top of page
dinsdag 8 november, Zoerle - Parwijs
vrijdag 17 november, Sint-Jozef-Olen
woensdag 22 november, Spalbeek (Hasselt)
159B04AB-783D-48CC-B3FF-301201E184CA.jpeg

Plantaardig koken

Fermenteren: 16 juli
Smaakmakers: 22 juli
Eiwitbronnen - kooktechnieken: 29 juli
Tapenades - spreads - dips: 6 augustus
Sausjes: 27 augustus

Kook je steeds weer met dezelfde groenten? Mis je soms inspiratie in de keuken en wil je graag weg van de bekende paden? Of wil je gezonder koken, maar weet je niet goed hoe dat ook op een lekkere manier kan?

 

In de plantaardige kookworkshops ga je creatief aan de slag met de groenten die het seizoen op dat moment te bieden heeft. Je krijgt een heleboel informatie over de groenten zelf en leert verschillende technieken om ze lekker te bereiden. We verdiepen ons in de wondere wereld van smaakmakers en plantaardige alternatieven uit de veganistische keuken om je culinaire creativiteit aan te wakkeren.

 

Laat je meenemen op een ontdekkingsreis doorheen de plantaardige keuken!

Deze workshop is voor jou als je...

  • een grote liefde voor groenten hebt

  • je gezondheid zelf in handen wil nemen

  • groenten saai vindt

  • nood hebt aan gezonder en lekker eten

  • je kennis over voeding wil verbreden

  • duurzamer wil leren koken

  • zin hebt in een gezellige en interactieve avond

 

Er is geen voorkennis vereist!

De workshops zijn laagdrempelig, interactief, leerzaam, en vooral heel erg leuk. Het uitgangspunt is: leren door te doen. We gebruiken uitsluitend biologische producten. Door het aantal deelnemers te beperken, is er ruimte voor een erg persoonlijke aanpak. 

Inbegrepen in de prijs:

  • al het materiaal en benodigdheden

  • gezellige en boeiende avond

  • thee en proevertjes

  • massa's tips en tricks

  • reader waar je alles wat je leerde in kan terugvinden, samen met heerlijke recepten om thuis verder te gaan

Fermenteren

Wil je nog meer kennis opdoen over de wondere wereld van groenten? Volg dan eens een workshop fermenteren!

Aanbod

Plantaardig koken: de workshops

Fermenteren met groenten - maak je eigen kimchi
16 juli - restaurant De Levensboom, Hasselt

Ontdek de wondere wereld van de melkzuurbacteriën en leer hoe je ze kan inzetten om je gezondheid te verbeteren en je maaltijden te verrijken!

 

Je hoeft geen voorkennis te hebben; alles wat je nodig hebt om groenten te fermenteren wordt je aangereikt in deze laagdrempelige en bruisende workshop. 

Praktisch:

  • 16 juli van 19u - 22u

  • in restaurant de levensboom

  • kostprijs: €75

  • meebrengen: een doos of tas om je kimchi veilig in te vervoeren

Inbegrepen:

  • alle materialen, ingrediënten en benodigdheden

  • je gaat naar huis met twee verschillende fermentaties

  • reader met alle info, tips en tricks, recepten

  • hapjes en proevertjes

  • alle kennis die je nodig hebt om thuis zelf aan de slag te gaan

 

gefermenteerde groenten kimchi
Smaakmakers
22 juli - restaurant De Levensboom, Hasselt

Eet je steeds weer dezelfde groenten of vind je groenten saai? Wil je gezonder eten, maar weet je niet hoe dat ook lekker kan? Of wil je minder vlees eten, maar weet je niet hoe je dan aan voldoende proteïnen komt?

 

Herkenbaar?

In deze laagdrempelige workshop maak je kennis met de plantaardige keuken. Je leert alles over vegan smaakmakers zoals miso, sojasaus, zeewier, edelgist... Waarom zou je ze gebruiken? En hoe kan je ze toepassen? Het wordt een interactieve avond, weg van de drukte van alle dag, waar je jezelf even helemaal kan onderdompelen in je eigen gezondheid en kan genieten van al het lekkers dat we samen bereiden.

Praktisch:

  • 22 juli van 19u - 22u

  • in restaurant de levensboom

  • kostprijs: €75

  • meebrengen: niets, alles wordt voorzien. Tenzij je heel wild werkt, dan is een schort wel prettig.

Inbegrepen:

  • alle materialen, ingrediënten en benodigdheden

  • reader met alle info, tips en tricks, recepten

  • hapjes en proevertjes

  • alle kennis die je nodig hebt om thuis zelf aan de slag te gaan

 

vegan smaakmakers
Eiwitbronnen - kooktechnieken
29 juli - restaurant De Levensboom, Hasselt

Minder vlees eten is één ding, maar hoe begin je daar aan? In deze workshop leer je alles over vleesvervangers en gezonde eiwitbronnen. Daarnaast gaan we aan de slag met verschillende gaar-, snij- en kooktechnieken, die we toepassen op seizoensgroenten. Het wordt een interactieve avond, weg van de drukte van alle dag, waar je jezelf even helemaal kan onderdompelen in je eigen gezondheid en kan genieten van al het lekkers dat we samen bereiden.

Praktisch:

  • 29 juli van 19u - 22u

  • in restaurant de levensboom

  • kostprijs: €75

  • meebrengen: niets, alles wordt voorzien. Tenzij je heel wild werkt, dan is een schort wel prettig.

Inbegrepen:

  • alle materialen, ingrediënten en benodigdheden

  • reader met alle info, tips en tricks, recepten

  • hapjes en proevertjes

  • alle kennis die je nodig hebt om thuis zelf aan de slag te gaan

 

eiwitbronnen kooktechnieken groenten
Tapenades, spreads & dips
6 augustus - restaurant De Levensboom, Hasselt

Je aperitief pimpen met een coole groentedip? Een saaie lunch opvrolijken met een kleurrijke homemade spread?  Of wil je gewoon meer groenten eten en weet je niet goed hoe? In deze workshop ontdek je de veelzijdigheid van spreads, tapenades en dips! 

Het wordt een interactieve avond, waarin we werken met zomerse biogroenten, recht van het veld. Bovendien leer je hoe je restjes kan omtoveren tot een heerlijke lunch voor de volgende dag!

Praktisch:

  • 6 augustus van 19u - 22u

  • in restaurant de levensboom

  • kostprijs: €75

  • meebrengen: niets, alles wordt voorzien. Tenzij je heel wild werkt, dan is een schort wel prettig.

Inbegrepen:

  • alle materialen, ingrediënten en benodigdheden

  • reader met alle info, tips en tricks, recepten

  • hapjes en proevertjes

  • alle kennis die je nodig hebt om thuis zelf aan de slag te gaan

 

tapenades spreads dips groenten vegan
Sausjes
27 augustus - restaurant De Levensboom, Hasselt

Niks zo saai als een maaltijd zonder heerlijke saus...

In deze workshop kom je alles te weten over hoe je heerlijke sauzen bereid die volledig plantaardig zijn en op smaak gebracht werden met natuurlijke smaakmakers. We maken warme en koude sauzen (zoals veganaise, vinaigrettes, crèmes, dressings...) en je leert alles over plantaardige bindmiddelen die ook nog eens goed zijn voor je lijf!

Praktisch:

  • 27 augustus van 19u - 22u

  • in restaurant de levensboom

  • kostprijs: €75

  • meebrengen: niets, alles wordt voorzien. Tenzij je heel wild werkt, dan is een schort wel prettig.

Inbegrepen:

  • alle materialen, ingrediënten en benodigdheden

  • reader met alle info, tips en tricks, recepten

  • hapjes en proevertjes

  • alle kennis die je nodig hebt om thuis zelf aan de slag te gaan

 

vegan saus groenten
bottom of page