top of page

Dit ben ik.

Hey!

 

Ik ben Tine, geboren en getogen in de Kempen.

 

Al jarenlang sta ik mee aan het roer van “De Levensboom”, een plantaardig  natuurvoedingsrestaurant in Hasselt. Ik bouwde er een ruime expertise op over gezonde voeding, fermentatie en koken met seizoensgebonden en natuurlijke producten. Maar eigenlijk kreeg ik het belang van voeding al met de paplepel mee. Mijn moeder kookte elke dag met wat mijn vader in zijn moestuin oogstte. Vers dus, met de hand, op het ritme van de seizoenen. Bovendien groeiden we op in het bos, in contact met de natuur. Zo leerde ik dat wat we eten en hoe we leven niet enkel een functie in ons fysieke lichaam heeft, maar ook onze emoties, mentale kwaliteiten en ons ‘zijn’ beïnvloedt. 

 

Het mag duidelijk zijn: voeding is het startpunt van waaruit mijn ontdekkingstocht begon. Om een goede mentale balans te behouden, bewandel ik nog veel meer paden. Ik hou van ijsbaden, van lange wandelingen door het bos, van chocola, van wildplukken, van koken op open vuur, van liedjes en gedichten maken, van oeverloos lachen, van samen zwijgen, van boeken en muziek, van diep in zielen of koude meren duiken… De wereld voelt als een speeltuin waarin ik nog lang niet klaar ben met ontdekken. Gelukkig heb ik drie tienerzonen die mij regelmatig met mijn voeten op de grond zetten. Ze leren me om positief en veerkrachtig in het leven te staan.

 

Omdat ik ervan hou om mezelf te verrijken met nieuwe kennis en inzichten, volgde ik een heel scala aan opleidingen rond mentale en fysieke gezondheid. Het maakt me blij om deze kennis te kunnen delen met de wereld om mij heen. Mijn aanpak is holistisch - een gezonde geest in een gezond lichaam dus.

Tine kookt met groenten
bottom of page