top of page
dinsdag 8 november, Zoerle - Parwijs
vrijdag 17 november, Sint-Jozef-Olen
woensdag 22 november, Spalbeek (Hasselt)
DSC_3596.JPG
Doe mee!

Neem je graag deel aan 1 van de workshops? Schrijf je hier in:

​in restaurant De Levensboom, Hasselt:

27 januari

24 februari

​

in 't Billemondje, Geel

26 april

10 mei

7 juni

Fermenteren

met groenten:

27 januari in restaurant De levensboom, Hasselt

26 april in Geel

​

met fruit (mocktails, kombucha, kefir, gemberbier...)

7 juni in Geel

​

met noten (plantaardige kaasjes)

24 februari, in restaurant De levensboom, Hasselt

10 mei in Geel

Fermenteren is een van de pijlers van een gebalanceerde voeding en een gezonde levensstijl. Het houdt je darmflora in topconditie, geeft je immuniteit een boost en is ook een ideale manier om restjes te verwerken. Het is een duurzame, creatieve en gezonde manier om om te gaan met de elementen die de natuur ons geeft.

​​

Deze workshops zijn voor jou als je...

  • een grote liefde voor groenten hebt

  • je gezondheid zelf in handen wil nemen

  • je darmflora weer op orde wil krijgen

  • nood hebt aan gezonder en lekker eten

  • je kennis over voeding wil verbreden

  • een grote moestuin hebt en je niet weet wat te doen met overschotten

  • zin hebt in een gezellige en interactieve avond

 

Er is geen voorkennis vereist!

De workshops zijn laagdrempelig, interactief, leerzaam, en vooral heel erg leuk. Het uitgangspunt is: leren door te doen. Ik gebruik uitsluitend biologische producten. Door het aantal deelnemers te beperken, is er ruimte voor een erg persoonlijke aanpak. Op het einde van de workshop neem je je allereerste fermentatie mee naar huis en beschik je over de kennis en vaardigheden om zelf te gaan fermenteren.​​​

Plantaardig koken

Wil je nog meer kennis opdoen over de wondere wereld van groenten? Volg dan eens een workshop plantaardig koken!

kimchi.jpg
Fermenteren met groenten

Ben je op zoek naar manieren om je gerechten meer diepte, frisheid en bite te geven? Of heb je al gehoord van kimchi, pickles en gefermenteerde groenten, maar weet je niet goed hoe je er zelf mee aan de slag kan?

​

In deze laagdrempelige workshop maak je kennis met de kunst van groentefermentatie. Je ontdekt hoe eenvoudig het is om pure smaakbommen te creëren. We gaan samen aan de slag met verschillende fermenten én je maakt je eerste eigen kimchi! Waarom werkt deze eeuwenoude techniek zo goed? Wat doet fermentatie met smaak én gezondheid? En hoe kan je het veilig en makkelijk thuis verderzetten?

​

Het wordt een interactieve, ontspannen avond waarin je leert, proeft en experimenteert. Even weg van de dagelijkse drukte, om jezelf te laten verrassen door de levende keuken en te genieten van alles wat we samen bereiden.

.

​

Inbegrepen:

  • alle materialen, ingrediënten en benodigdheden

  • reader met alle info, tips en tricks, recepten

  • hapjes en proevertjes

  • alle kennis die je nodig hebt om thuis zelf aan de slag te gaan

​

Klik op de datum om je  in te schrijven!

 

kombucha.jpg
Mocktails en limonades

Ben je benieuwd hoe je meer smaak kan halen uit fruit? Wil je graag minder alcohol drinken, maar toch genieten van frisse, sprankelende drankjes? Of vraag je je af hoe je zelf gezondere én feestelijke mocktails kan maken?

​

In deze laagdrempelige workshop duik je in de wereld van fermentatie en natuurlijke frisheid. Je ontdekt hoe je fruit kan transformeren tot bruisende basisdranken en smaakvolle siropen. We werken met kombucha, gemberbier, waterkefir en zelfgemaakte shrubs, en je leert hoe je er verrassende mocktails mee kan maken. 

​

Het wordt een interactieve, ontspannen avond waar je de magie van fermenteren proeft én voelt. Even weg van de drukte van elke dag, terwijl je jezelf onderdompelt in nieuwe technieken en geniet van de sprankelende creaties die we samen maken.

​

Inbegrepen:

  • alle materialen, ingrediënten en benodigdheden

  • reader met alle info, tips en tricks, recepten

  • hapjes en proevertjes

  • alle kennis die je nodig hebt om thuis zelf aan de slag te gaan

​

Klik op de datum om je  in te schrijven!

 

IMG_0791.JPG
Plantaardige kaasjes

Ben je nieuwsgierig naar plantaardige alternatieven voor kaas, maar twijfel je of ze wel écht lekker kunnen zijn? Wil je graag minder zuivel gebruiken, of heb je een lactose-intollerantie, maar mis je de smaak van kaas? 

​

In deze laagdrempelige workshop ontdek je hoe je met noten en fermentatie verrassend smaakvolle plantaardige kaasjes maakt. Je leert werken met gefermenteerde noten en kruiden en ontdekt hoe culturen, fermenten en tijd zorgen voor complexiteit, romigheid en karakter. 

​

​Inbegrepen:

  • alle materialen, ingrediënten en benodigdheden

  • reader met alle info, tips en tricks, recepten

  • hapjes en proevertjes

  • alle kennis die je nodig hebt om thuis zelf aan de slag te gaan

​

Klik op de datum om je  in te schrijven!

 

Annulatievoorwaarden

Bij inschrijving voor een workshop vraag ik je vriendelijk het geld meteen over te schrijven op rekeningnummer BE98 9731 6662 2893, t.a.v. Tine Sterckx, met vermelding van je naam en de workshop.

Je inschrijving is definitief na betaling. De betaling bepaalt ook de volgorde van inschrijving van de deelnemers.

 

Uiteraard is het mogelijk dat een deelnemer de geboekte workshop moet annuleren.
Dit zijn de voorwaarden:

  • tot 14 dagen voor de workshop: Annulering gebeurt enkel via een e-mail naar tine.sterckx@gmail.com Er wordt 10 euro administratiekosten aangerekend, het overige bedrag wordt terugbetaald.

  • tot 7 dagen voor de workshop: Annulering gebeurt enkel via een e-mail naar tine.sterckx@gmail.com. Er is een terugbetaling van €35, tenzij er op het moment van annuleren reeds mensen op de wachtlijst staan, die je plaats effectief innemen. Naast annuleren is het ook mogelijk om iemand anders in jouw plaats te laten deelnemen. Dan krijg je €65 terug.

  • tot 2 dagen voor de workshop: Annulering gebeurt via 0498 39 85 87, er is geen terugbetaling van het inschrijvingsgeld.

  • Mocht de workshop geannuleerd worden door mijzelf, dan wordt het inschrijvingsgeld uiteraard volledig terugbetaald.

​

Je kan een factuur ontvangen voor iedere workshop.

Natural living aanvaardt noch aansprakelijkheid voor persoonlijk letsel of schade aan eigendommen van deelnemers, noch enige aansprakelijkheid als gevolg van gebeurtenissen tijdens de activiteit.

Natural living heeft het recht de activiteit niet te laten doorgaan, indien twee dagen vóór aanvang van de activiteit het aantal inschrijvingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal deelnemers.

​

Is iets niet duidelijk of heb je vragen? Mail mij via tine.sterckx@gmail.com

Tine Sterckx

Meer weten?

tine.sterckx@gmail.com​

Whatsapp: 0498 39 85 87

​

Of contacteer me via:

  • Facebook
  • Instagram

Natural living - Tine Sterckx

Lichtaartseweg 39

2250 Olen

KBO: BE1000.736.429

​

© Tine Sterckx 

Photo credits: Tom Krekels - Tom Wuyts - Tine Sterckx

bottom of page