Over
Fermentatie is het natuurlijke proces waarbij bacteriën, schimmels of gisten ervoor zorgen dat de smaak, het uiterlijk, de geur of de houdbaarheid van voedsel verandert. Het is een van de oudste conserveringstechnieken ter wereld. De meesten van ons eten al regelmatig gefermenteerd voedsel, zoals bijvoorbeeld yoghurt of kaas. Fermenteren is een van de pijlers van een gebalanceerde voeding en een gezonde levensstijl. Het houdt je darmflora in topconditie, geeft je immuniteit een boost en is ook een ideale manier om restjes te verwerken. Het is een duurzame, creatieve en gezonde manier om om te gaan met de elementen die de natuur ons geeft. In deze workshop leg ik je de basis van fermentatie uit. Op drie uur tijd neem ik je mee op een ontdekkingsreis door de wereld van fermenteren, een waar avontuur in smaken, geuren en kleuren. De workshops zijn laagdrempelig, interactief, leerzaam, en vooral heel erg leuk. Het uitgangspunt is: leren door te doen. Ik gebruik uitsluitend biologische producten. Door het aantal deelnemers te beperken, is er ruimte voor een erg persoonlijke aanpak. Op het einde van de workshop kan je je allereerste fermentatie mee naar huis nemen en beschik je over de kennis en vaardigheden om zelf aan de slag te gaan.
Je kunt ook via de mobiele app deelnemen aan dit programma. Ga naar de app